Iskanje po spletni trgovini

10 razlogov za nakup strojčka Tormek

10 razlogov za nakup strojčka Tormek

Podjetje Tormek že od leta 1973 razvija najboljše rešitve za ostrenje različnih vrst orodij. Zagotavljanje inovativnih in uporabniku prijaznih izdelkov najvišje kakovosti je za njih temeljnega pomena. Ne glede na to, ali ste profesionalni obrtnik, kuhar ali domači mojster, vam Tormek pomaga ohranjati orodja ostra, kar posledično povečuje kakovost vašega dela.

Podjetje se zaveda, da so ostra orodja ključ do želenega rezultata. Mnogi novi uporabniki Tormeka so presenečeni, ko vidijo razliko v svojih rezultatih, ko uporabijo rob, naostren in izostren na strojčku Tormek. Drugi cenijo čas, ki ga prihranijo pri doseganju želene ostrine, saj delo opravlja motor, ki je hkrati prijazen do zapestij in ramen.

Trenutno imamo v ponudbi tri različne modele strojev, ki so skrbno zasnovani in prilagojeni posameznemu občinstvu in vrsti uporabe. Skupno vsem strojem je, da so opremljeni z močnim industrijskim motorjem in v vseh pogledih izdelani na podlagi zahtev po visoki kakovosti in funkcionalnosti.

Tormekov način brušenja je hkrati nežen in zelo učinkovit pri ohranjanju optimalne oblike rezila. Prav tako je njihova ambicija izdelati uporabniku prijazne stroje, s katerimi boste dobili rezultat, ki vas bo navdihoval in povečal zaupanje. Predstavljajte si, da lahko naostrite orodja, kadar koli je to potrebno in kako bi to koristilo vašemu delu.

10 razlogov, zakaj izbrati Tormekove strojčke

 

1. Nabrusite vsa orodja

S široko paleto edinstvenih in patentiranih Tormekovih nastavkov in strojev lahko nabrusite praktično vse vrste orodij. Podjetje Tormek se posveča razvoju sistemov za ostrenje z inovativnimi rešitvami.

2. Natančna replikacija

Ključna beseda pri ostrenju z orodjem Tormek je ponovljivost. Orodje lahko oblikujete točno po svojih potrebah. Tudi zapletene oblike, kot so dleta za struženjedleta za izrezovanje žlic (žličarji) in ovalna dleta z okroglim robom, se zlahka naostrijo. To pomeni, da lahko, ko bo naslednjič čas za ostrenje orodja, zlahka ponovite prejšnjo obliko orodja.

3. Najčistejši rob

Postopek ostrenja zaključite tako, da rob na brusilnem kolesu poglobite in spolirate. Pri strojih Tormek T-4 in T-8 uporabljate usnjen polirni kolut skupaj z gladilno pasto, ki bo nežno odstranila odrezke. Brusilni stroj Tormek T-2 ima posebej razvit kolut z vgrajenim polirnim sredstvom za končno poliranje roba, s čimer nož dobi zelo oster rob.

4. Hitro ostrenje

Ko je oblika enkrat ustvarjena, pri ponovnem ostrenju odstranite le delček jekla, zato je to hitro opravilo. Poleg tega je brusni stroj Tormek T-2 zasnovan tako, da izpolnjuje zahteve profesionalcev po še hitrejšem ostrenju.

5. Popoln nadzor

Pri nizki hitrosti imate popoln nadzor nad ostrenjem in ne odstranite več jekla, kot je potrebno. Dodatna prednost je, da bodo vaša orodja ostala ostra veliko dlje.

6. Brez nevarnosti pregrevanja

Zaradi nizke hitrosti pri vseh strojih ni nevarnosti, da bi se rezilo orodja pregrelo in izgubilo trdoto. Pri strojih Tormek T-4 in T-8 se rob med ostrenjem nenehno hladi z vodo. Pri stroju Tormek T-2 drobnozrnato diamantno kolo in počasno vrtenje preprečujeta, da bi se rob pregrel.

7. Zmogljiv motor in edinstven sistem zobnikov

Industrijski motor Tormek ohranja idealno število vrtljajev ne glede na obremenitev. Zanesljiva samonastavljiva zobniška zasnova zagotavlja, da vedno dobite pravi navor, brez prevelike sile in obrabe sistema.

8. Učinkoviti brusilni kamni

Edinstvena sestava brusilnih kamnov Tormek je bila temeljito preizkušena, da bi ponudila najboljšo kombinacijo učinkovitega odstranjevanja jekla, gladke površine in dolge življenjske dobe kamna. Brusni kamen, ki je priložen brusilnim strojem Tormek T-8 in T-4, ima sestavo, ki vam pri uporabi preparatorja kamna SP-650 omogoča dva različna načina brušenja z istim kamnom. Drobnozrnat diamantni kamen na stroju Tormek T-2 zagotavlja oster rob in učinkovito odstranjevanje jekla. Ponujamo tudi alternativna brusilna kolesa za različne načine uporabe.

9. Varno in tiho

Pri ostrenju orodij ne nastajajo iskre, ki lahko v delavnicah z veliko lesnega prahu predstavljajo nevarnost požara. Prav tako boste ugotovili, da Tormek deluje presenetljivo tiho. Pri vodno hlajenih brusilnih strojih (T-4 in T-8) se odstranjeni jekleni delci odlagajo v vodno korito. V stroju za brušenje nožev (T-2) je magnet, ki med brušenjem zbira vse delce jekla.

10. Kakovost in zmogljivost

Tormekov sistem je izvirnik na področju ostrenja z vodnim hlajenjem. Stroji se v delavnicah po vsem svetu uporabljajo že več kot 40 let in so si pri tem pridobili sloves vsestranskega in zanesljivega stroja. Nakup strojčka Tormek je naložba v kakovost in zmogljivost.

Modeli strojev Tormek

 strojčki Tormek

Za vsestranskega uporabnika

Modela Tormek T-4 in T-8 dokazujeta, da sta lahko preprostost in natančnost popolnoma združeni v zmogljiv in vsestranski sistem. Ta modela sta temelj sistema za ostrenje z vodnim hlajenjem in sta združljiva z ponudbo nastavkov in dodatkov. Večji model Tormek T-8 ima 250 mm brusilni kamen, medtem ko ima model Tormek T-4 200 mm brusilni kamen. Z močnejšim motorjem v modelu T-8 boste hitreje odstranili jeklo in preoblikovali robove kot pri modelu T-4. Oba modela sta opremljena z originalnim brusilnim kamnom, ki je posebej razvit za najboljšo kombinacijo učinkovitega brušenja, gladke površine in dolge življenjske dobe kamna.

Ta vsestranska stroja sta vrhunska za brušenje različnih orodij, kot so noži, škarje, dleta, rezila skobeljnikov, svedrov, žlebov in orodij za struženje lesa. Brusilni kamen se med ostrenjem počasi vrti, zato je stroj varen za uporabo in ni nevarnosti pregretja jekla. Oglejte si vse nastavke tukaj.

Brušenje nožev za profesionalno kuhinjo

Tormek T-2 je namenjen samo za brušenje nožev. Stroj je posebej optimiziran za izpolnjevanje zahtev kuharjev po ostrini in prijaznosti do uporabnika. Opremljen je z 200 mm diamantnim kamnom, ki s patentiranim sistemom vodenja hitro in enostavno zagotavlja vrhunski rezultat. Tormek T-2 NI združljiv z drugimi Tormekovimi nastavki in dodatki.

Oddajte svoj komentar
Filtri
Razvrsti