Close
(0) Izdelkov
Nema proizvoda u košarici.
Prodajni program
  Filters
  Nastavitve
  Pretraga

  Zračnik AIRACE-V+GS-442 mm

  Okenski zračniki AIRACE so primerni za lesena okna v beli, rjavi ali srebrni (alu) barvi. V pomeni zunanji del in GS notranji del zračnika.
   

  • Varno permanentno zračenje prostora ob zaprtem oknu
  • Omogoča prijetno in zdravo klimo v prostorju
  • Preprečuje tvorbo kondenza in plesni
  • Mrežica na zunanjem delu preprečuje vhod insektom in vdoru dežja
  • Že pri 10 Pa diference zračnih tlakov je pretok najmanjšega zračnika ca. 34 m3/h
  • Zapiralna loputa omogoča položaj: odprto in zaprto.
  • Enostavna in lahka vgradnja s pomočjo že pripravljenih vijakov.
  • Embalirane v kartonu po 10 kosov, posebej zunanji in posebej notranji del.
  • Neto teža: 0,13 kg, bruto teža kartona: 1,60 kg 
  • Carinska tarifna številka: 83024100
  • Izvor blaga: Nemčija (DE)

   

  Običajno na zalogi sledeče barve: 
  Rjava (cca. RAL 8017) , bela (cca. RAL 9016) , GS - notranji del alu/rjava,

   

  Zračnik V+GS rjave barve
  56,32 € sa porezom
  Zračnik V+GS bele barve
  56,32 € sa porezom
  Zunanji del V rjave barve
  25,64 € sa porezom
  Zunanji del V bele barve
  25,64 € sa porezom
  Notranji del GS rjave barve
  30,68 € sa porezom
  Notranji del GS bele barve
  30,68 € sa porezom
  Zunanji del V alu barve
  25,64 € sa porezom
  Specifikacije proizvoda
  Dodaten opis
  Kdaj moramo poseči po okenskem zračniku? Prvič takrat, če je le-ta v določenem bivalnem prostoru predpisan, zaradi uporabe plina ali posebnega namena uporabe prostora in drugič, če so sicer odlična okna in vrata preveč tesna, prostor pa ni zračen. V takem neprezračenem prostoru se tvori na površinah kondenz in posledično plesen.
  V primeru daljše odsotnosti stanovalcev (dopust) iz varnostnih razlogov ne puščamo oken odprtih po horizontali. V tem primeru nam odlično pomaga eden od specialno prilagojenih okenskih zračnikov Airace ali Annkas. Pritrjen na podboj (ali tudi krilo) okna, omogoča omejen obseg zračenja, ravno pravšnji za prijetno bivalno klimo v prostoru, pri tem pa tudi proti-vlomno varno. Na zunanjo stran odprtine privijemo del zračnika z zaščitno mrežico proti insektom in proti vdoru dežja v prostor, na notranjo pa del z zapiralno-regulativnim mehanizmom.
  Zračenje je ekonomično, enostavno, brez sočasne občutne izgube toplote. Način zračenja je primeren tako za stara kot nova okna. Zračnik je manjših dimenzij in ne moti izgleda okna.
  Dokumentacija Prospekt Schlegel Zračniki
  Ostale informacije
  Na voljo imamo tri vrste zračnikov, model AIRACE, ANNKAS in EUROVENT, ki pa je bil grajen prvenstveno za pvc in alu okna.
  Z izbrano dolžino zračnika smo definirali tudi maksimalni možni pretok zraka, kar si lahko ogledate v zavihku tehničnega dela.

  AIRACE: Na voljo so dolžine 294 mm, 442 mm, 588 mm in 880 mm. V pomeni notranji del zračnika, GS pa zunanji del zračnika. Notranji del V ima vgrajen odpiralno-zapiralni regulirni mehanizem, s katerim lahko pretok zraka povsem ustavimo ali ga delno tudi reguliramo. Notranji del je izdelan iz aluminija v rjavi, beli ali natur alu barvi, notranji del pa je iz ABS sintetičnega materiala v rjavi ali beli barvi. Potrebna odprtina v podboju je Φ 14 mm. Dolžina odprtine je odvisna od dolžine zračnika, tako ima dolžina 294 mm potrebno izvrtino dolžine 260 mm, kar vse je prikazano v tabeli. Širina notranjega dela z odpiralnim mehanizmom je 22 mm.

  ANNKAS: Z oznako artikla notranjega dela RX-V 40 in zunanjega dela GS-40. Na voljo je le ena dolžina zračnika 430 mm s pretočnostjo 24 m3/h. Izdelan je iz ABS sintetičnega materiala v rjavi ali beli barvi. Potrebna odprtina v podboju je Φ 9 mm x 360 mm dolžine. Širina notranjega dela z regulirnim mehanizmom je le 20 mm, kar je večkrat zelo pomembno zaradi ozkega prostora za zračnik v okenskem podboju. Regulirno-zapiralni mehanizem je bobnaste in vrtljive oblike iz dveh delov z možnostjo natančne regulacije pretoka zraka.

  EUROVENT: zračnik je grajen specialno za pvc ali alu okna z oznako artikla HW-EUROVENT-0193, samo v beli barvi. Odlikuje se s sledečimi tehničnimi podatki: prosti presek 30 cm2, pretok zraka 23 m3/h pri 10 Pa razlike zračnega tlaka. Regulacija pretoka se vrši s pritiskom na loputo, na eni ali obeh straneh, s položaji odprto-zaprto in 50 % odprto. Izdelan je iz trdega PVC material, notranja loputa je iz eluksiranega aluminija. Vgradnja je mogoča pri okenskih profilih debeline od 54 do 75 mm. Potrebno izrezkanje utora je na notranji strani Φ 20 mm in na zunanji strani Φ 18 mm v dolžini 315 mm.