Close
(0) Izdelkov
Nema proizvoda u košarici.
Prodajni program
  Filters
  Nastavitve
  Pretraga

  SAMOLJEPLJIVA BRTVA P

  Samolepilni profil EF P je primeren za tesnitev in sanacije za reže od 3-5 mm.

  • Dimenzija profila je 5,5 x 8,0 mm
  • Optimalna stisljivost profila 25-30 %.
  • Lepilni sloj je armiran in se ob lepljenju ne razteza
  • Embalirano: 100 m/kolut, 1 kolut v kartonu
  • Neto teža:0,0143 kg/m, bruto teža kartona: 2,0 kg (100 m)
  • Carinska tarifna številka. 40081100,
  • Izvor blaga: Nizozemska (NL)

  Običajno na zalogi sledeče barve: rjava, bela in črna 

  Črna barva: dvojno navitje ; 2x50 m
  Tesnilo P100 Odmerjeno na 1 m
  0,55 € bez poreza
  *
  Tesnilo P Embalirano 7,5 m
  4,56 € bez poreza
  *
  Specifikacije proizvoda
  Dodaten opis
  Material: Samolepilni profili skupine EF in oblik K, P, D so proizvedeni iz sintetičnega kavčuka, kot vlečenega penastega EPDM (APTK) materiala. Penasti material je zaprto-celične strukture z zaprto povrhnjico, ki nudi ustrezno odpornost na vpijanje vode (pod 5%). Material je ustrezno odporen na UV žarke, atmosfersko in toplotno staranje in oksidacijo, na mineralna olja, bencin, čistilna sredstva in uporaben v temperaturnem območju -50°C do + 120°C. Lepilni sloj je armiran s steklenimi vlakni in na akrilatni osnovi. Armatura preprečuje raztezanje profila ob montaži. Pri dimenzioniranju ustreznega profila je potrebno upoštevati zahtevano minimalno stisljivost profila 25 %.
  Dokumentacija Možni zapleti z lepilom pri samolepilnih profilih
  Ostale informacije
  SPLOŠNA NAVODILA ZA DELO S SAMOLEPILNIMI PROFILI
  Pri lepljenju moramo upoštevati osnovne pogoje lepljenja, to je delovna temperatura od +5°C do +35°C, sicer je lepljivost zmanjšana ali nična. Lepilno površino po potrebi razmastimo s čistim alkoholom ali acetonom, nikakor pa z bencinom. Za trajno uporabo in pozicioniranje profila je važno, da sta lepilna površina in nasprotna površina dela, ki bo pritisnil na profil paralelna. Zaradi trajnih mikro dilatacij lahko pride sčasoma do iztiska profila. Lepijo na vse vrste podlag, le na silikonsko osnovo ne lepijo. Priporočena je uporaba v 12 mesecih po datumu proizvodnje, po tem času se začne lepilna sposobnost zmanjševati.
   
  VAŽNA NAVODILA ZA DELO S SAMOLEPILNIMI PROFILI OB UPORABI ZA SANACIJO OKEN
  Določimo mesto lepljenja tesnila, upoštevajoč zračnost med krilom in podbojem. Običajno lepimo na podboj, lahko pa tudi na krilo, če na podboju ni primernega mesta.
  Upoštevajmo okvirno 30 % stisljivost tesnila saj s tem ohranimo normalno silo zapiranja oken in vrat. Težave nastopijo le, če so reže zelo neenakomerne, večkrat od 0 - 8 mm.
  Lepilna površina ne sme biti mastna, mokra ali prašna. Zato lepilno površino najprej očistimo s krpo in nato razmastimo s čistim alkoholom ali acetonom in pustimo odzračiti. Nikakor ne smemo uporabiti bencina, ker se ne ujema z lepilom.
  Delovna temperatura lepljenja mora biti b območju od + 5°C do + 35°C, sicer je lepljivost zmanjšana. Pri nižjih temperaturah, posebej pozimi ob visoki zračni vlagi, se ob odprtju krila v ogrevani prostor, na površini tvori mikro sloj vlage, ki poslabša lepilnost profila.
  Pred lepljenjem profilu odstranimo zaščitni ločilni papir. Nato ga prilepimo na pripravljeno površino, nakar ga ročno ali s pomočjo valjčka močno vtisnemo. Lepilo dokončno veže v 2-3 dneh. Nalepljenih profilov ne priporočamo odstranjevati, zamikati in ponovno lepiti, ker se s tem lepilnost zmanjšuje. Armirani lepilni sloj preprečuje raztezanje profila ob lepljenju, zaradi tega se v lepilnem sloju ne pojavijo strižne napetosti, ki lahko skozi čas povzročijo odlepljenje.
  Z dodatnim fiksiranjem tesnila na vogalih s kapljivo sekundnega lepila pa smo rok trajanja tako zatesnjenih oken ali vrat močno podaljšali.
  Po končanem lepljenju kontrolirajmo silo zapiranja in tesnost rež s pomočjo papirja. Če je zapiranje nemoteno, pomeni, da smo izbrali pravi profil in ga namestili na pravo mesto. 
  Material EPDM
  Samolepilno Da