Close
(0) Izdelkov
Nema proizvoda u košarici.
Prodajni program
  Filters
  Nastavitve
  Pretraga

  Predkomprimirana traka KOMPRI

  Samolepilni predkomprimirani trakovi KOMPRI iz penastega MOLL materiala.

  • enostransko samolepilni profili, predstisnjeni v debelini 2,3,4,6, .... mm z možnostjo 5-kratne razširitve po debelini.
  • so trajnoelastični
  • dobavljivi v različnih širinah (10, 15, 20,  30 mm)
  • osnovni material je penasti KOMPRIMOLL, to je PUR pena impregnirana z akrilati.
  • odporni na vodo (dež), težko vnetljivi
  • primerni za tesnenje v gradbeništvu, industriji in sanacijah
  • Artikel proizvajalca je 24130 v antracit barvi

  Cena je za kolut!

  Kompri 2/10 x 10 mm / 18 m
  8,04 € sa porezom
  *
  Kompri 2/10 x 15 mm / 12,5 m
  16,31 € sa porezom
  *
  Kompri 3/15 x 10 mm / 10 m
  12,42 € sa porezom
  *
  Kompri 6/30 x 20 mm / 5,6 m
  23,50 € sa porezom
  *
  Specifikacije proizvoda
  Dodaten opis
  Predkomprimirani trakovi oznake KOMPRI s številko artikla 24131 so proizvedeni iz fine zaprtocelične poliuretanske pene (PU). So močno stisljivi in zelo prilagodljivi. Temperaturna obstojnost pri uporabi je od -20 do + 60°C. Ognjevarnost po DIN 4102, skupina B2 v nekomprimiranem stanju in B1 težko vnetljivo pri minimalno 50% stisljivosti.

  So enostransko samolepilni, uporabljeno je akrilatno lepilo. Izvedba je z ločilnim papirjem. So kemično nevtralni, odporni na staranje, niso občutljivi na vlago. Embalirani so v kolute, vakumsko zaprte in zaščitene pred ekspandiranjem. Po odprtju koluta ob prisotnosti kisika in minimalno zahtevane temperature začnejo ekspandirati. Čas ekspandiranja zavisi od delovne temperature. Čim nižja je, tem počasneje ekspandira.

  Običajno so uporabljena akrylatna, transparentna in mehka lepila, primerna za ravne in neravne podlage. Trakovi so dobavljivi tudi z drugimi vrstami lepil, kot so hot-melt  disperzijska lepila, ki so tudi transparentna, agresivna in primerna za čvrste trakove. Lepijo na vse vrste podlag, le na silikonsko osnovo ne lepijo.
  Seveda moramo pri lepljenju upoštevati osnovne pogoje lepljenja, to je delovna temperatura od +5°C do +35°C, sicer je lepljivost zmanjšana ali nična. Lepilno površino po potrebi razmastimo s čistim alkoholom ali acetonom, nikakor pa z bencinom. Za trajno uporabo in pozicioniranje profila je važno, da sta lepilna površina in nasprotna površina dela, ki bo pritisnil na profil paralelna. Zaradi trajnih mikro dilatacij lahko pride sčasoma do iztiska profila. 
  Dokumentacija
  Tolerance debeline in širine profilov so po DIN 7715-P3.
  Dobavljiv so v širinah od 5 do 1000 mm.

  Ostali važni podatki: Čas skladiščenja (velja za predpisane pogoje skladiščenja pri temperaturi +15°C do +25°C in relativni zračni vlagi 50%).
  Pregled možnih uporabljenih lepil in vpliv na številne kriterije in pregled kemične obstojnosti različnih materialov na različne kemikalije, kjer + pomeni obstojno, - pomeni pogojno obstojno in 0 - pomeni razkroj, vse to si lahko ogledate TUKAJ.


  Tehnični list ASTORkompri 24130-18

  Možni zapleti z lepilom pri samolepilnih profilih

  ATESTI
  Niso na voljo, odvisni so od namena uporabe.


  Ostale informacije
  Proizvajalec in dobavitelj daje na dobavljeni material polno garancijo. Garancije ne daje na način uporabe, postopek montaže in kupčeve pogoje dela.
  Akrylatna lepila so na vodni bazi in so predvsem skladiščena in še ne uporabljena zelo občutljiva na visoko zračno vlago. Še slabše je, če so podvržena viru direktne vlage. Na lepilu nastopi tako imenovani mlečni efekt - lepilo postane belo in je neuporabno. Zadevo rešimo na ta način, da trakove postavimo na suho ob grelno telo (radiator) in v nekaj dneh bo mlečni efekt izginil, lepilo je namreč reverzibilno.
  Material PU pena
  Samolepilno Da