Close
(0) Izdelkov
Nema proizvoda u košarici.
Prodajni program
  Filters
  Nastavitve
  Pretraga

  Prag EM SPECIAL-2 (48 dB)

  Prag EM SPECIAL-II je primeren za NAJZAHTEVNEJŠE zatesnitve spodnjih vratnih rež do 12 mm z razpoložljivimi atesti za ognjevarnost in zvok.

  • Atestirano na protihrupno zaporo 48 dB in ognjevarnost do 60 minut
  • Enostransko aktiviranje, na strani tečajev vratnega krila
  • Možnost krajšanja do 100 mm, na eni strani
  • Pritrditev praga je z bočnimi krilci
  • Embalirano: v PVC ovojnici s priloženim priborom, 10 kos/karton
  • Neto teža: 0,57 kg/kos, bruto teža kartona: 7,00 kg
  • Carinska tarifna številka: 76042990,
  • Izvor blaga: Nizozemska (NL)

  ODPRODAJA OBSTOJEČE ZALOGE! 

  EM SPECIAL-2 Dolžine 63 cm
  66,92 € sa porezom
  EM SPECIAL-2 Dolžine 73 cm
  68,58 € sa porezom
  EM SPECIAL-2 Dolžine 113 cm
  75,43 € sa porezom
  EM SPECIAL-2 Dolžine 123 cm
  80,03 € sa porezom
  Specifikacije proizvoda
  Dodaten opis
  Tesnilni pragi blagovne znamke EM ali Ellen-matic so narejeni v več tehnično zahtevnih izvedbah in v več blagovnih znamkah. Tovrstni proizvod ima na tržišču več imen, kot so avtomatski tesnilni prag za vrata, avtomatsko talno tesnilo ali giljotina, spet drugi mu pravijo po domače »šaleks«. Delimo jih po načinu pritrjevanja: preko krilc ali s pomočjo stranskih obešalk, nadalje na enostransko delujoče ali na dvostransko delujoče aktiviranje.
  Izdelani so v osnovi iz aluminijastega profila z vgrajenim tesnilnim mehanizmom, ki je vpet centrično, tako da se tesnilo v funkciji povsem prilagaja tudi poševnim režam. V gibljivi del mehanizma ali suporta je vgrajeno elastično silikonsko tesnilo. Aktiviranje suporta se izvaja preko regulirnega vijaka – čepa, ki ob zapiranju vrat zadane ob podboj in s tem aktivira tesnilo. Tesnost enostavno kontroliramo s pomočjo papirja, ki ga podstavimo pod vrata, tako na strani tečajev kot pod kljuko in ga poizkušamo izvleči. Če ga tesnilo prime, je spoj tesen.
  Dokumentacija Zvočni atest EM SPECIAL II

  Ognjevarni atest EM SPECIAL II 

  Tesnilni prag EM SPECIAL-II je avtomatsko tesnilo za vrata, odlično tesni pretok zraka, dima, hrupa in ognja. Primeren je za vse vrste odpiranj. Tesnilni profil je narejen iz posebnega FH ognjevarnega sintetičnega kavčuka (EPDM) z bočnimi proti-dimnimi zaporami. Material FH ima primešan Palusol prah, tako da profil v primeru požara tudi ekspandira in poveča svoj volumen za 4-5 krat.
  Funkcioniranje mehanizma je lahko in pri optimalnem tesnenju ne povzroča ropota.
  Vgradne dimenzije: 13,5 x 40 mm, priporočan utor je 14 x 40-42 mm.
  Dobavljivi tudi krajši pragi od 63 cm, vendar ne pod 32 cm dolžine.
  Dobavljivi tudi pragi po naročeni dolžini ali v DIN dolžinah.
  Tesnilni profil posebne oblike je narejen iz ognjevarnega samougasnega materiala, zato je ta prag posebej primeren za OGNJEVARNA VRATA, tako lesena kot kovinska.  
  Tesni tudi poševne reže, ker je suport vpet centrično. S privijanjem reguliranega vijaka dosežemo tesnost na obeh straneh vrat.
   V zahtevnih konstrukcijah vrat lahko s tem pragom dosežemo tudi do 90 minutno protipožarno zaporo.
  Ostale informacije
  Navodila za krajšanje in montažo tesnilnega praga na vse vrste odpiranj in tipov vrat so vedno priložena dobavljenemu artiklu. Lahko pa kliknete tudi tukaj.
  Da tesnilo ob zapiranju vrat lepo zdrsne po podu – podlagi, mora biti pod gladke izvedbe, iz lesa, kovine ali gladke sintetike. Pri kosmatih tapisonih se priporoča pod vrata priviti bombirani alu profil in s tem omogočiti zdrs tesnila ob zapiranju.

  Protipožarno Da
  Zvočna izolativnost 48 dB
  Odprodaja Da