Close
(0) Izdelkov
Nema proizvoda u košarici.
Prodajni program
  Filters
  Nastavitve
  Pretraga

  Protipožarno tesnilo LORIENT

  Lorient LP ekspadirajoči protipožarni profili s PVC ovojnico.

  • prvenstveno namenjeni za protipožarna vrata in okna
  • z izborom dimenzije profila, določite stoponjo požarne zapore
  • jedro profilov je ekspandirajoči Palusol z atestom
  • profil ekspandira do 9 kratnega prvotnega volumna
  • za lažjo montažo so profili samolepilne izvedbe
  • proizvedeno v palicah dolžine 210 cm (100 cm ali po naročilu do 300 cm)
  • dobavljive barve: standardno rdeča (po naročilu tudi bela)
  • neto teža profila dolžine 210 cm je 0,12 kg
  • embalirano 100 palic v omotu z bruto težo 12,40 kg
  • Carinska tarifna številka: 68069000
  • Izvor blaga: Lorient Velika Britanija (GB)

  Legenda:
  S - samolepilno
  D - z vgrajenim ognjevarnim tesnilom
  BS - z vgrajeno protidimno krtačko

  Dimenzije 3 x 15 mm / 210 cm RD
  12,73 € bez poreza
  Dimenzije 4 x 10 mm / 210 cm RD
  8,33 € bez poreza
  Dimenzije 4 x 20 mm / 210 cm RD
  13,70 € bez poreza
  Dimenzije 5 x 25 mm D / 215 cm S
  27,09 € bez poreza
  Specifikacije proizvoda
  Dodaten opis
  LORIENT LP profili so samolepilni ekspandirajoči protipožarni profili za okna in vrata v različnih dimenzijah, za različne požarne obremenitve.

  Jedro profilov tvori PALUSOL, ekspandirajoči material, ki ob temperaturi 100°C začne ekspandirati do 9-kratnega prvotnega volumna. Sam proces si poglejte na diagramu v prilogi. Jedro je obdano s pvc ovojem rdeče (bele) barve, ki daje profilu estetski izgled in zaščito pri uporabi. V primeru požara zapre reže pri vratih ali oknih in s tem podaljša prehod ognja skozi vrata. Profili so zaradi lažje montaže samolepilni.

  Dobavljivi so tudi profili brez lepilnega sloja, v različnih dolžinah in v drugih barvah ovoja.

  Z debelino trakov reguliramo ekspandirani volumen, s širino trakov pa vplivamo poleg volumna tudi na čas prehoda ognja. Za večje obremenitve morate izbrati profil večjih dimenzij. V primeru izbora profilov za konkreten primer, se prosimo povežite z dobaviteljem in zahtevajte dodatne tehnične liste.

  Nekaj okvirnih podatkov iz prakse:

  Za vrata T30 ob ustrezni konstrukciji vrat zadostuje profil 3 x 15 ali 4 x 10 mm.
  Za vrata T60 ob ustrezni konstrukciji vrat se priporoča profil 4 x 20, 5 x 25 ali 6 x 20 mm.
  Za vrata večjih obremenitve T90 ali T120 se posvetujte z dobaviteljem.

  Za hkratno protidimno zaporo uporabite artikle LORIENT LP / BS z vgrajeno tesnilno krtačko. Teh profilov zaradi manjšega povpraševanja ne držimo v zalogi.

  Za hkratno protidimno in protihrupno zaporo lahko uporabite profil KBP 2505/D z že vgrajenim ognjevarnim tesnilom. Ta artikel se priporoča za vrata do T60 odnosno tudi do T90.

  Primeri pravilne in nepravilne vgradnje so prikazani v prospektu v prilogi. Želimo opozoriti na to, da je pravilna vgradnja profila zelo pomemba. Ob eksapndiranju profila (v primeru požara) se ustvari velika sila, ki lahko vratno krilo premakne iz tečajev in s tem zmanjša oz. izniči protipožarno zaščito.

  Dokumentacija
  Ostale informacije
  Pri konstrukciji protipožarnih vrat morate upoštevati tehnične lastnosti vseh uporabljenih materialov. Ni dovolj uporabiti samo ustrezne protipožarne in protihrupne sestavne elemente, temveč je potrebno upoštevati vse fizikalne in konstrukcijske zakonitosti. Pri konstrukciji tehnično zahtevnih gradbenih elementov običajno ni predpisan samo en parameter, na primer ognjevarnost, ampak tudi protihrupna zaščita, dimna zapora, ali celo protivlomnost. Pri izboru ostalih tesnilnih materialov si oglajte še zavihek ELTON, kjer so prikazani ustrezni tesnilni pragi za protihrupnost v kombinaciji z ognjevarnostjo.

  V praksi se je pokazalo, da v primeru vgradnje kateregakoli protipožarnega traka ni nujno uporabiti tudi ognjevarno tesnilo kot dimno zaporo in za protihrupnost. Zadostuje običajno tesnilo za vrata.

  Za požarne obremenitve do T30 ob dobri konstrukciji vrat zadostuje že ustrezno ognjevarno tesnilo, iz skupine ELTON. Tudi to tesnilo ekspandira v primeru požara do 5 kratnika svojega volumna, kar večkrat zadostuje.  Protipožarno Da