Close
(0) Izdelkov
Nema proizvoda u košarici.
Prodajni program
  Filters
  Nastavitve
  Pretraga

  KARNISE - PALICA PROKROM 12

  Palica Prokrom iz nerjavnega jekla v mat izvedbi.
  • standardne dolžine palic 120, 160 in 200 cm
  • premer palice je 12 mm


  Dolžine 120 cm
  10,42 € bez poreza
  Dolžine 160 cm
  13,80 € bez poreza
  Dolžine 200 cm
  17,30 € bez poreza
  Specifikacije proizvoda
  Dodaten opis

  Karnise oznake Prokrom 12 so dobavljive samo po elementih. (palica, nosilec, - enojni/dvojni, končnik, obročki, obešalke.

  Palice so Prokrom izvedbe, iz tankostenske cevi Ø 12 mm. Dobavljive so v treh standardnih dolžinah 120, 160 in 200 cm. 

  Izvedba karnis Pro-kles 12 ima nosilec, končnike in obročke v leseni izvedbi bukove naravne barve. 

  Prokrom nosilci, končniki in obročki so prav tako izdelani iz pristnega nerjavnega jekla, z mat efektom.

  Leseni nosilci, zaključki in obročki iz programa Prok-les so v izvedbi naravne bukovine in lakirani s PU lakom.

  Nosilci so lahko enojni - za eno palico, ali dvojni - za dve palici. Nosilcu so priloženi pritrdilni materiali - vijaki in zidni vložek.

  Zaključki/Končniki so prokrom ali leseni in se pritrdijo na konec palice z natikom. Običajno na zalogi sldeče oblike: stožec, krogla, čep, dvojni konus.

  Obročki so nerjavni, zunanjega premera  25 mm ali leseni zunanjega premera 35 mm. Dobavljive so tudi obešalke za obe vrsti obročkov.  Dokumentacija

  Po podatkih in izkušnjah proizvajalca so karnise Prokrom 12 in Prok-les 12 primerne za lažje zavese. Standardna dolžina enojnega nosilca je 75 mm do sredine palice . Dolžina dvojnega nosilca je 105 mm, do sredine zunanje palice., razmak med palicama je 50 mm. Oznaka 12 takoj za imenom pomeni, da so palice premera 12 mm.

  Priloženi pritrdilni pribor je predviden za betonski zid.

  Barvne oznake so:

  BU- bukev
  CR- krom  Ostale informacije

  Montažna navodila:

  Izbrano karniso ustrezne dolžine najprej vzamemo iz embalaže in kontroliramo vsebino. Dolžino palice določimo po lastnem okusu ali približno 15 cm daljšo na vsaki strani špalete. Primer: če je širina okna v špaleti 100 cm, dodamo še 2 x 15 cm, torej odrežemo palico 160 cm na dolžino 130 cm. Položaj karnise na špaleti določimo po lastnem okusu ali približno na polovici normalne višine preklade. Od položaja karnise je odvisna tudi višina zavese.
  Z libelo določimo vodoravni položaj nosilcev, 15 cm od roba palic in zarišemo mesto vrtanja v zid. Preverite, da pod ometom ni električne inštalacije! Če je zid primerne trdite, lahko uporabite priloženi zidni vložek z vijakom, sicer morate sami reševati način pritrditve.
  Po vstavi zidnega vložka, privijemo osnovni del nosilca na zid. Daljša dela nosilca nataknemo na palico in jo nataknemo na osnove. Nosilca s priloženimi vijaki fiksiramo, da se ne snamejo. Na zaveso zataknemo obešalke in jih pritrdimo na  obročke.  Obročke nanizamo na palico. Palico namestimo tako, da zavesa enakomerno visi tudi mimo nosilca. Čestitamo – uspelo vam je. 

  DVOREDNA IZVEDBA:

  Kadar je potreba po dodatni palici, uporabimo standardni "U" nosilec, ki ga pritrdimo na nosilca osnovne palice s pomočjo pripravljenih obročkov. Obročke fiksiramo cca 10 cm od lesenega nosilca. U nosilcu so priloženi vsi potrebni drsniki, ter pritrdilni material. Standardni dolžini karnise moramo izbrati tudi ustrezno standardno dolžino "U" nosilca v ustrezni barvi.