Close
(0) Izdelkov
Nema proizvoda u košarici.
Prodajni program
  Filters
  Nastavitve
  Pretraga

  Brusni stroj Tormek T8

  506,25 € bez poreza

  Brusilni stroj Tormek T8 je profesionalna naprava za mokro brušenje in glajenje rezilnih orodij in izboljšana različica stroja T7 s sledečim priborom v kompletu:

  • brusni kamen Super Grind SG-250/50 mm
  • ravni polirni usnjeni kolut LA-220/31 mm
  • univerzalni nastavek SE-77 s fino nastavitvijo
  • izravnalec brusnega kamna TT-50
  • kotni merilnik WM-200
  • preparator kamna SP-650
  • polirna pasta PA-70
  Novo: poenoten zgornji del in okvir iz cinka, stranski del iz stabilne ABS plastike; pogonsko kolo iz cinka in ne iz plastike. Izboljšana posoda za vodo (razporeditev šob, magnet, protikapljična zaščita, strgalo). Zaklep kamna z nerjavečim jeklom Ezylock.
   
  Tehnični podatki:
  - višina 330 mm, širina 270 mm, globina 270 mm
  - teža 14,8 kg, skupaj z embalažo 18,2 kg
  - enofazni motor 200 W / 230 V / 50 Hz / 90 U/min; dolgotrajna uporaba
  - 7 let garancije vključno s komercialno rabo
   

  Več informacij o stroju in priključkih si lahko ogledate na strani proizvajalca: 

  TORMEK

  Specifikacije proizvoda
  Dodaten opis


  Za pohištvene in stavbne mizarje, strugarje, rezbarje, kiparje, šole, strokovno brušenje, ter tako za hišno uporabo kot za obrt.


  Pri TORMEK metodi brušenja, ostrenja in glajenja ne uporabljamo konvencionalnega brusnega stroja z različno grobimi zrnci za ostrenje in glajenje rezil.
  TORMEK je razvil zanesljivo metodo brušenja, ki deluje na osnovi univerzalnega naslona in tako nudi visoko stabilnost. Brušenje je vodeno, orodja nabrusimo hitro in zelo natančno, in pri vsakem orodju lahko dosežemo zahtevani brusni kot.

  • Tako prvo brušenje kot kasnejše ostrenje izvajamo na istem brusnem kamnu, ki je nastavljiv! Brusni kamen SuperGrind se vrti z nizkim številom obratov, vendar brusi skrajno efektno – v nekaj sekundah lahko nabrusimo tako večja rezila kot npr. skobeljni nož, koso ali sekiro kot tudi orodja iz poboljšanega in HSS jekla. S Tormek preparirnim kamnom pa v 30ih sekundah spremenimo brusni kamen v kamen za fino brušenje. Z nasprotno stranjo preparatorja kamen spremenimo nazaj v normalno hiter brusni kamen.
  • Zaradi vodnega hlajenja ni nevarnosti, da bi se rezilo pregrelo.
  • Glajenje in poliranje izvajamo s pomočjo usnjenega gladilnega koluta. Za še finejšo ploskev uporabimo Tormek gladilno pasto, kot dodatni pribor pa lahko namontiramo tudi manjši usnjeni gladilni kolut za glajenje notranjih delov stružnih rezil, žlebil in dolbil.
  • Pri brušenju, ostrenju, glajenju in poliranju je orodje vpeto v različne vpenjalne naprave – tako imamo popolno kontrolo nad brusnim, rezilnim in gladilnim kotom; kot pa natančno določimo s pomočjo patentiranega kotnega merila.
  • Brusilni postopki so ponovljivi – vsa nadaljnja brušenja na enako obliko lahko ponovimo, tako orodju odvzamemo zelo malo materiala in mu s tem podaljšamo življenjsko dobo (velika prednost še posebej pri specialnih orodjih, saj se njihova oblika in lastnosti ne spremenijo).
  • Tihi tek – zaradi odličnega enofaznega asinhronega elektromotorja in patentiranega Tormek prenosa stroj ne povzroča hrupa.

  Varnost:
  • Zaradi nizke obodne hitrosti brusnega kamna imamo brušenje povsem pod kontrolo.
  • Pri brušenju ne nastajajo iskre in kamen se ne more razleteti. Tako ni nevarnosti požara ali poškodb osebja.
  • Stroji TORMEK so označeni z oznako CE, so preizkušeni in imajo dovoljenje SEMKO na Švedskem in TUV v Nemčiji.
  Dokumentacija

  Brusilni stroj Tormek T8 je namenjen za profesionalno rabo, za obrt, industrijo, šole in zahtevne mojstre.

  Stroj z osnovnim priborom nudi brušenje ravnih rezil, univerzalni nastavek pa omogoča brušenje za rezilom ali proti rezilu.

  Za posebna rezila kot so žlebila, kotna dleta, stružna dleta, škarje, noži, sekire pa lahko izberete ustrezne dodatne priključke.

   
  Kupci koji su kupili ovaj proizvod također su kupili

  Pokrivalo MH-380

  16,18 € bez poreza