Close
(0) Izdelkov
Nema proizvoda u košarici.
Prodajni program
  Filters
  Nastavitve
  Pretraga

  Bogkov kot

  Bogkov kot iz masivnega lesa.

  Bogkov kot - kotna omarica je narejena po starem predlogu iznaših koroških izb in je izdelana iz domačega masivnega lesa smreke, bora, češnje ali hrasta. Izvedena je s hrbtiščem v enakem barvnem tonu. Osrednji delomarice ima zastekljena vratca, po dogovoru in naročilu tudi pobarvano stekloali vitraj. Les je lahko v naravni barvi ali lužen v poljubnem barvnemtonu in lakiran s pu lakom. Omarica ima pripravljene izvrtine za pritrdilnekavlje, ki so skupaj z zidnim vložkom v prilogi.

  Dimenzija omarice: širina: 500 + 500 mm, skupna višina 950 mm.

  Izdelano v mizarski delavnici Mizarstvo Rek Vuzenica.
  Po dogovoru možna tudi izdelava iz drugih vrst lesa.

   
  TRENUTNO NI DOBAVLJIV!
   
  Hrast
  243,83 € sa porezom
  Smreka
  187,55 € sa porezom
  Bor
  187,55 € sa porezom
  Češnja
  243,83 € sa porezom
  Specifikacije proizvoda
  Dodaten opis
  SMREKA, MACESEN, HRAST, BOR, ČEŠNJA
  Dokumentacija SPOMIN NA STARE ČASE

  V starih časih je bilo oblikovanje bivališča skrbneje premišljeno, saj je bilo odvisno od načina življenja in dela. Vrednote in tradicija so se prenašali iz roda v rod.
  Najpomembnejši prostor (poleg drugih kot npr. kamra, kuhinja, čumnata, "špajza", "štibelc", "kevder") je predstavljala "hiša", ki je bila najbolj dovršen prostor. Lepšale so jo pečnice, bogkov kot, stoli, miza, klopi, ter izrezljane in stružene skrinje ter poslikane postelje. Z dvorišča pa se je prišlo najprej v vežo, kjer so se opravljala kmečka opravila (ličkanje koruze, prebiranje krompirja, ribanje zelja, priprava kolin). Tu so bili bistvena oprema sklednik, čeber in žličnik za vodo, ponekod pa tudi mentrga, mizica in omara za živila.
  Sledi naših prednikov vedno bolj izginjajo, zato smo se odločili obuditi del stare tradicije in jo tako ohraniti še za naslednje rodove.
  Ostale informacije