Close
(0) Izdelkov
Nema proizvoda u košarici.
Prodajni program
  Filters
  Nastavitve
  Pretraga

  BOČNI DRŽAČ FILIGRANO 28

  4,90 € sa porezom
  Izrada internetske trgovine na hrvatskom jeziku je u tijeku. Kontaktirajte nas za više informacija.

  Stranski nosilec Filigrano 28 v lesu za neposredni naslon palice na stransko steno.

  • nosilci so izdelani lesa bukovine, luženi in lakirani s poliuretanskim lakom
  • nosilci v črni in zlati barvi so iz PVC materiala

  Običajno na zalogi v sledečih barvah:
  BE - bele barve
  ZL - zlate barve
  ČE - češnja
  BU - bukev
  HR - svetli hrast
  TH - temni hrast
  ČR - črna

  Specifikacije proizvoda
  Dodaten opis

  Karnise oznake FILIGRANO 28 so sestavljene iz lesene palice premera 28 mm in lesenih lakiranih nosilcev in zaključkov. Bele alu palice so lakirane, zlate kromirane. Dobavljive so v treh standardnih dolžinah 160, 200 in 240 cm.
  Leseni nosilci so sestavljeni iz dveh delov, iz osnove, ki se pritrdi na steno in iz samega nosilca z izrezi za palico, ki se natakne na osnovo in privijači.
  Zaključki so leseni (PVC - bela, zlata) v garnituri Filigranooblike. Pritrdijo se tako, da se nataknejo na konce palice.
  Vsi leseni deli so luženi z vodnim lužilom in lakirani s poliuretanskim (PU) lakom.
  Garnituri so priloženi obročki in obešalke (10 kos/tm) in pritrdilni material v pvc vrečki.


  Dokumentacija

  Po podatkih in izkušnjah proizvajalca so karnise FILIGRANO 28 primerne za težke in srednje težke zavese. Standardna dolžina nosilca je 18 cm do sredine palice . Oznaka 28 takoj za imenom pomeni, da so palice premera 28 mm.

  Priloženi pritrdilni pribor je predviden za betonski zid.

  Barvne oznake so:
  BE - bele barve
  ZL - zlate barve
  BOR - bor
  BU - bukev
  ČE - češnja
  HR - svetli hrast
  TH - temni hrast
  OR - oreh


  Ostale informacije

  Montažna navodila:

  Izbrano karniso ustrezne dolžine najprej vzamemo iz embalaže in kontroliramo vsebino. Dolžino palice določimo po lastnem okusu ali približno 15 cm daljšo na vsaki strani špalete. Primer: če je širina okna v špaleti 100 cm, dodamo še 2 x 15 cm, torej odrežemo palico 160 cm na dolžino 130 cm. Položaj karnise na špaleti določimo po lastnem okusu ali približno na polovici normalne višine preklade. Od položaja karnise je odvisna tudi višina zavese.
  Z libelo določimo vodoravni položaj nosilcev, 15 cm od roba palic in zarišemo mesto vrtanja v zid. Preverite, da pod ometom ni električne inštalacije! Če je zid primerne trdite, lahko uporabite priloženi zidni vložek z vijakom, sicer morate sami reševati način pritrditve.
  Po vstavi zidnega vložka, privijemo osnovni del nosilca na zid. Daljša dela nosilca nataknemo na palico in jo nataknemo na osnove. Nosilca s priloženimi vijaki fiksiramo, da se ne snamejo. Na zaveso zataknemo obešalke in jih pritrdimo na  obročke.  Obročke nanizamo na palico. Palico namestimo tako, da zavesa enakomerno visi tudi mimo nosilca. Čestitamo – uspelo vam je. 

  DVOREDNA IZVEDBA:

  Kadar je potreba po dodatni palici, uporabimo standardni "U" nosilec, ki ga pritrdimo na nosilca osnovne palice s pomočjo pripravljenih obročkov. Obročke fiksiramo cca 10 cm od lesenega nosilca. U nosilcu so priloženi vsi potrebni drsniki, ter pritrdilni material. Standardni dolžini karnise moramo izbrati tudi ustrezno standardno dolžino "U" nosilca v ustrezni barvi.