Close
0 Izdelkov
Vaša košarica je prazna
Prodajni program
  Filtri
  Nastavitve
  Iskanje po spletni trgovini

  STRANSKI NOSILCI INNENLAUF 20

  karnise, krnise, palce, palice, zavese,

  Stranski nosilec Innenlauf 20 za neposredni naslon palice na stransko steno.

  • nosilci so izdelani iz lesa bukovine in lakirani s poliuretanskim (PU) lakom
  • dobavljivi so v barvah: bukev, srebrna in modra   Stranski nosilec Innenlauf SR
   2,26 € z DDV
   Stranski nosilec Innenlauf BU
   2,26 € z DDV
   Stranski nosilec Innenlauf MO
   2,26 € z DDV
   Lastnosti izdelka
   Dodaten opis

   Karnise oznake INNENLAUF 20 so sestavljene iz aluminijaste mat eluksirane palice premera 20 mm in lesenih lakiranih nosilcev in zaključkov. Bele alu palice so lakirane.
   Aluminijaste palice so žlebasto oblikovane v katerih potujejo drsniki, tudi preko nosilcev. Ravno takšna izvedba je specifična za to vrsto karnis. Dobavljive so v treh standardnih dolžinah 160, 200 in 240 cm.
   Leseni nosilci so sestavljeni iz dveh delov, iz osnove, ki se pritrdi na steno in iz samega nosilca z izrezi za palico, ki se natakne na osnovo in privijači.
   Zaključki so leseni in v garnituri stožčaste oblike. Pritrdijo se tako, da se nataknejo na konce palice. Pri dvoredni izvedbi so pri notranji palici priloženi zaključki v obliki okrogle kape.
   Vsi leseni deli so luženi z vodnim lužilom in lakirani s poliuretanskim (PU) lakom.
   Garnituri so priloženi drsniki (10 kos/tm) in pritrdilni material v pvc vrečki.

   Dokumentacija

   Po podatkih in izkušnjah proizvajalca so karnise INNENLAUF 20 primerne za srednje težke zavese. Standardna dolžina enojnega nosilca je 12 cm do sredine palice in 8/15 cm pri dvorednih karnisah. Oznaka 20 takoj za imenom pomeni, da so palice premera 20 mm.

   Priloženi pritrdilni pribor je predviden za betonski zid.

   Barvne oznake so:
   SR   - srebrne barve, mat
   MO - modre barve
   BE   - bele barve
   BU   - bukev natur

   Barvne kombinacije so:
   SR/SR  -   srebrna palica in srebrni nosilec z zaključki
   SR/MO -  srebrna palica in modri nosilec z zaključki
   SR/BU -   srebrna palica in bukev natur nosilec z zaključki
   BE/BE  -  bela palica in beli nosilec z zaključki

   Ostale informacije

   Montažna navodila:

   Izbrano karniso ustrezne dolžine najprej vzamemo iz embalaže in kontroliramo vsebino. Dolžino palice določimo po lastnem okusu ali približno 15 cm daljšo na vsaki strani špalete. Primer: če je širina okna v špaleti 100 cm, dodamo še 2 x 15 cm, torej odrežemo palico 160 cm na dolžino 130 cm. Položaj karnise na špaleti določimo po lastnem okusu ali približno na polovici normalne višine preklade. Od položaja karnise je odvisna tudi višina zavese.
   Z libelo določimo vodoravni položaj nosilcev, 15 cm od roba palic in zarišemo mesto vrtanja v zid. Preverite, da pod ometom ni električne inštalacije! Če je zid primerne trdite, lahko uporabite priloženi zidni vložek z vijakom, sicer morate sami reševati način pritrditve.
   Po vstavi zidnega vložka, privijemo osnovni del nosilca na zid. Daljša dela nosilca nataknemo na palico in jo nataknemo na osnove. Nosilca s priloženimi vijaki fiksiramo, da se ne snamejo. Na zaveso zataknemo drsnike in jih skupaj nanizamo v žleb palice. Na konec palic nataknemo zaključke ali končnike. Palico namestimo (zavrtimo) tako, da zavesa nemoteno drsi mimo nosilca. Čestitamo – uspelo vam je.