Close
0 Izdelkov
Vaša košarica je prazna
Prodajni program
  Filtri
  Nastavitve
  Iskanje po spletni trgovini

  SKLEDNIK 2

  0,00 € z DDV
  Ročno poslikan lesen sklednik.

  Sklednik kot dekorativen ali povsem praktičen pohištveni dodatek.


  Sklednik je narejen po starih predlogah iz naših koroških kuhinj in je izdelan iz domačega masivnega lesa smreke. Sklednik ima pripravljene izvrtine za pritrdilne kavlje, ki so priloženi skupaj z zidnim vložkom. 

  Dimenzije sklednika: 
  • širina 750 mm, višina 620 mm in globina 180 mm
  • širina 630 mm, višina 620 mm in globina 180 mm
  Sklednik je poslikan z oljnimi barvami, patiniran ter povoskan z naravnim čebeljim voskom.


  Po dogovoru in naročilu je sklednik lahko poslikan po vaših željah,  v želenem motivu , odtenku in obsegu. Pošljite nam povpraševanje ali nas pokličite!


  Lastnosti izdelka
  Dodaten opis
  Dokumentacija SPOMIN NA STARE ČASE

  V starih časih je bilo oblikovanje bivališča skrbneje premišljeno, saj je bilo odvisno od načina življenja in dela. Vrednote in tradicija so se prenašali iz roda v rod.
  Najpomembnejši prostor (poleg drugih kot npr. kamra, kuhinja, čumnata, "špajza", "štibelc", "kevder") je predstavljala "hiša", ki je bila najbolj dovršen prostor. Lepšale so jo pečnice, bogkov kot, stoli, miza, klopi, ter izrezljane in stružene skrinje ter poslikane postelje. Z dvorišča pa se je prišlo najprej v vežo, kjer so se opravljala kmečka opravila (ličkanje koruze, prebiranje krompirja, ribanje zelja, priprava kolin). Tu so bili bistvena oprema sklednik, čeber in žličnik za vodo, ponekod pa tudi mentrga, mizica in omara za živila.
  Sledi naših prednikov vedno bolj izginjajo, zato smo se odločili obuditi del stare tradicije in jo tako ohraniti še za naslednje rodove.
  Ostale informacije