Close
0 Izdelkov
Vaša košarica je prazna
Prodajni program
  Filtri
  Nastavitve
  Iskanje po spletni trgovini

  Šablona za brušenje svedrov DBS-22

  217,67 € z DDV

  Šablona za brušenje svedrov DBS-22  je namenjena za brušenje svedrov.

  Z veliko preciznostjo lahko nabrusite svedre. Optimalno konico in kot brušenja lahko nastavite glede na velikost svedra in material.

  Za svedre od 3-22 mm. Z enim nastavkom lahko nabrusite svedre vseh velikosti!

  Tudi odlomljene svedre lahko nabrusite v optimalno obliko.
  Konica svedra dobi 4-fasetno obliko.
   
  Zaradi konstantnega vodnega hlajenja ni nevarnosti pregretja svedra in s tem poškodb.
   
  Več informacij o stroju in tem priključku ter VIDEO si oglejte tukaj
  Še več informacij o DBS-22 pa tukaj.
  Lastnosti izdelka
  Dodaten opis
  Za pohištvene in stavbne mizarje, strugarje, rezbarje, kiparje, šole, strokovno brušenje, ter tako za hišno uporabo kot za obrt.

  Pri TORMEK metodi brušenja, ostrenja in glajenja ne uporabljamo konvencionalnega brusnega stroja z različno grobimi zrnci za ostrenje in glajenje rezil.
  TORMEK je razvil zanesljivo metodo brušenja, ki deluje na osnovi univerzalnega naslona in tako nudi visoko stabilnost. Brušenje je vodeno, orodja nabrusimo hitro in zelo natančno, in pri vsakem orodju lahko dosežemo zahtevani brusni kot.

  • Tako prvo brušenje kot kasnejše ostrenje izvajamo na istem brusnem kamnu, ki je nastavljiv! Brusni kamen SuperGrind se vrti z nizkim številom obratov, vendar brusi skrajno efektno – v nekaj sekundah lahko nabrusimo tako večja rezila kot npr. skobeljni nož, koso ali sekiro kot tudi orodja iz poboljšanega in HSS jekla. S Tormek preparirnim kamnom pa v 30ih sekundah spremenimo brusni kamen v kamen za fino brušenje. Z nasprotno stranjo preparatorja kamen spremenimo nazaj v normalno hiter brusni kamen.
  • Zaradi vodnega hlajenja ni nevarnosti, da bi se rezilo pregrelo.
  • Glajenje in poliranje izvajamo s pomočjo usnjenega gladilnega koluta. Za še finejšo ploskev uporabimo Tormek gladilno pasto, kot dodatni pribor pa lahko namontiramo tudi manjši usnjeni gladilni kolut za glajenje notranjih delov stružnih rezil, žlebil in dolbil.
  • Pri brušenju, ostrenju, glajenju in poliranju je orodje vpeto v različne vpenjalne naprave – tako imamo popolno kontrolo nad brusnim, rezilnim in gladilnim kotom; kot pa natančno določimo s pomočjo patentiranega kotnega merila.
  • Brusilni postopki so ponovljivi – vsa nadaljnja brušenja na enako obliko lahko ponovimo, tako orodju odvzamemo zelo malo materiala in mu s tem podaljšamo življenjsko dobo (velika prednost še posebej pri specialnih orodjih, saj se njihova oblika in lastnosti ne spremenijo).
  • Tihi tek – zaradi odličnega enofaznega asinhronega elektromotorja in patentiranega Tormek prenosa stroj ne povzroča hrupa.

  Varnost:
  • Zaradi nizke obodne hitrosti brusnega kamna imamo brušenje povsem pod kontrolo.
  • Pri brušenju ne nastajajo iskre in kamen se ne more razleteti. Tako ni nevarnosti požara ali poškodb osebja.
  • Stroji TORMEK so označeni z oznako CE, so preizkušeni in imajo dovoljenje SEMKO na Švedskem in TUV v Nemčiji.

  Dokumentacija