Close
0 Izdelkov
Vaša košarica je prazna
Prodajni program
  Filtri
  Nastavitve
  Iskanje po spletni trgovini

  POSLIKANA PRUČKA DIVJI PETELIN

  49,51 € brez DDV
  Srednje velika poslikana pručka kot dekorativen ali povsem praktičen pohištveni dodatek. Lovski motiv.

  Pručka narejena iz domačega smrekovega lesa ter poslikana z oljnimi barvami, patinirana in premazana z naravnim čebeljim voskom.

  Po dogovoru in naročilu je pručka lahko poljubno poslikana v želenem motivu in obsegu.

  Dimenzije pručk: 

  Mala: dolžina 290 mm, širina 180 mm, višina 160 mm. 

  Srednja: dolžina 360 mm, širina 210 mm, višina 210 mm.

  Velika: dolžina 395 mm, širina 200 mm, višina 245 mm.

  Čiščenje: obrišemo z vlažno krpo; vzdrževanje: po potrebi enkrat letno na novo natremo s čebeljim voskom ali lanenim oljem z mehko bombažno krpico, ki ne pušča dlak.
  Lastnosti izdelka
  Dodaten opis
  Dokumentacija SPOMIN NA STARE ČASE

  V starih časih je bilo oblikovanje bivališča skrbneje premišljeno, saj je bilo odvisno od načina življenja in dela. Vrednote in tradicija so se prenašali iz roda v rod.
  Najpomembnejši prostor (poleg drugih kot npr. kamra, kuhinja, čumnata, "špajza", "štibelc", "kevder") je predstavljala "hiša", ki je bila najbolj dovršen prostor. Lepšale so jo pečnice, bogkov kot, stoli, miza, klopi, ter izrezljane in stružene skrinje ter poslikane postelje. Z dvorišča pa se je prišlo najprej v vežo, kjer so se opravljala kmečka opravila (ličkanje koruze, prebiranje krompirja, ribanje zelja, priprava kolin). Tu so bili bistvena oprema sklednik, čeber in žličnik za vodo, ponekod pa tudi mentrga, mizica in omara za živila.
  Sledi naših prednikov vedno bolj izginjajo, zato smo se odločili obuditi del stare tradicije in jo tako ohraniti še za naslednje rodove.
  Ostale informacije