Close
0 Izdelkov
Vaša košarica je prazna
Prodajni program
  Filtri
  Nastavitve
  Iskanje po spletni trgovini

  KARNISE - PALICA ANTIK 16

  Palica Antik 16 iz luženega in lakiranega lesa (srebrna in zlata barva kovinske izvedbe).

  • standardne dolžine palic 160 in 200 cm
  • premer palice je 16 mm

  Običajno na zalogi sledeče barve (vse do odprodaje zalog):

  SR - srebrna
  ZL - zlata oz. bronze
  LES - naravni les (smreka, bor) - razprodano!
  RU - rumena
  MO - modra
  OR - oranžna
  ZE - zelena

  Palica Antik 16 160 cm ALU SR
  10,71 € z DDV
  Palica Antik 16 160 cm ALU ZL
  10,71 € z DDV
  Palica Antik 16 200 cm ALU SR
  13,41 € z DDV
  Palica Antik 16 200 cm ALU ZL
  13,41 € z DDV
  Palica Antik 16 160 cm LES RU
  5,34 € z DDV
  Palica Antik 16 160 cm LES MO
  5,34 € z DDV
  Palica Antik 16 160 cm LES ZE
  5,34 € z DDV
  Palica Antik 16 160 cm LES OR
  5,34 € z DDV
  Palica Antik 16 200 cm LES RU
  6,69 € z DDV
  Palica Antik 16 200 cm LES MO
  6,69 € z DDV
  Palica Antik 16 200 cm LES ZE
  6,69 € z DDV
  Palica Antik 16 200 cm LES OR
  6,69 € z DDV
  Lastnosti izdelka
  Dodaten opis

  Karnise oznake Antik 16 so dobavljive samo po elementih. (palica, nosilec, - enojni/dvojni, končnik, obročki, obešalke, stranski nosilec in kovinski stropni ali zidni nosilec).

  Palice so lesene izvedbe iz lesa smreke ali bora, lužene in lakirane s PU lakom. Palice v zlati in srebrni barvi so iz alu cevi in lakirane z mat zlatim ali srebrnim lakom. Dobavljive so v dveh standardnih dolžinah 160 in 200 cm.

  Leseni nosilci so sestavljeni iz dveh delov, iz osnove ki se pritrdi na steno, in iz samega nosilca, z izrezi za palico, ki se natakne na osnovo in privijači. Nosilci so lahko enojni - za eno palico, ali dvojni - za dve palici. Nosilcu so priloženi pritrdilni materiali - vijaki in zidni vložek.

  Zaključki/Končniki so leseni in se pritrdijo na konec palice - z natikom. Običajno na zalogi sledeče oblike: stožec, dolgi stožec, storž, tulipan, prirezani valj, krogla.

  Obročki so leseni, zunanjega premera 48 mm in dobavljivi v vseh prej naštetih barvah. Dobavljive so tudi obešalke za obročke 48 mm.

  V primeru uporabe kovinskega nosilca za strop ali steno, lahko uporabite nosilec iz programa Innenlauf. Stranski nosilec v leseni izvedbi je narejen za palico 16 mm.

   

   

  Dokumentacija

  Po podatkih in izkušnjah proizvajalca so karnise Antik 16 primerne za lažje zavese in otroške sobe. Standardna dolžina nosilca je 12 cm do sredine palice . Oznaka 16 takoj za imenom pomeni, da so palice premera 16mm.

  Priloženi pritrdilni pribor je predviden za betonski zid.

  Barvne oznake so:

  SR - srebrna
  ZL - zlata
  LES - naravni les (smreka, bor)
  RU - rumena
  MO - modra
  OR - oranžna (do odprodaje zalog)
  ZE - zelena (do odprodaje zalog)  Ostale informacije

  Montažna navodila:

  Izbrano karniso ustrezne dolžine najprej vzamemo iz embalaže in kontroliramo vsebino. Dolžino palice določimo po lastnem okusu ali približno 15 cm daljšo na vsaki strani špalete. Primer: če je širina okna v špaleti 100 cm, dodamo še 2 x 15 cm, torej odrežemo palico 160 cm na dolžino 130 cm. Položaj karnise na špaleti določimo po lastnem okusu ali približno na polovici normalne višine preklade. Od položaja karnise je odvisna tudi višina zavese.
  Z libelo določimo vodoravni položaj nosilcev, 15 cm od roba palic in zarišemo mesto vrtanja v zid. Preverite, da pod ometom ni električne inštalacije! Če je zid primerne trdote, lahko uporabite priloženi zidni vložek z vijakom, sicer morate sami reševati način pritrditve.
  Po vstavi zidnega vložka privijemo osnovni del nosilca na zid. Daljša dela nosilca nataknemo na palico in jo nataknemo na osnove. Nosilca s priloženimi vijaki fiksiramo, da se ne snamejo. Na zaveso zataknemo obešalke in jih pritrdimo na  obročke.  Obročke nanizamo na palico. Palico namestimo tako, da zavesa enakomerno visi tudi mimo nosilca. Čestitamo – uspelo vam je. 

  DVOREDNA IZVEDBA:

  Kadar je potreba po dodatni palici, uporabimo standardni "U" nosilec, ki ga pritrdimo na nosilca osnovne palice s pomočjo pripravljenih obročkov. Obročke fiksiramo cca 10 cm od lesenega nosilca. U nosilcu so priloženi vsi potrebni drsniki, ter pritrdilni material. Standardni dolžini karnise moramo izbrati tudi ustrezno standardno dolžino "U" nosilca v ustrezni barvi.