Close
0 Izdelkov
Vaša košarica je prazna
Prodajni program
  Filtri
  Nastavitve
  Iskanje po spletni trgovini

  Prag EM PRIMERA

  Prag EM PRIMERA je primeren za ZAHTEVNE zatesnitve spodnjih vratnih rež do 12 mm z razpoložljivimi atesti za ognjevarnost.

  • Atestirano na protipožarno/dimno zaporo 30 minut.
  • Enostransko aktiviranje, na strani tečajev vratnega krila
  • Možnost krajšanja do 100 mm, na eni strani
  • Pritrditev praga je z vijaki preko krilc
  • Embalirano: v PVC ovojnici s priloženim priborom, 10 kos/karton
  • Neto teža: 0,73 kg/kos, bruto teža kartona: 9,00 kg
  • Carinska tarifna številka: 76042990,
  • Izvor blaga: Nizozemska (NL)

  ODPRODAJA TRENUTNE ZALOGE!

  EM PRIMERA Dolžine 103 cm
  51,53 € z DDV
  EM PRIMERA Dolžine 113 cm
  54,17 € z DDV
  Lastnosti izdelka
  Dodaten opis
  Tesnilni pragi blagovne znamke EM ali Ellen-matic so narejeni v več tehnično zahtevnih izvedbah in v več blagovnih znamkah. Tovrstni proizvod ima na tržišču več imen, kot so avtomatski tesnilni prag za vrata, avtomatsko talno tesnilo ali giljotina, spet drugi mu pravijo po domače »šaleks«. Delimo jih po načinu pritrjevanja: preko krilc ali s pomočjo stranskih obešalk, nadalje na enostransko delujoče ali na dvostransko delujoče aktiviranje.
  Izdelani so v osnovi iz aluminijastega profila z vgrajenim tesnilnim mehanizmom, ki je vpet centrično, tako da se tesnilo v funkciji povsem prilagaja tudi poševnim režam. V gibljivi del mehanizma ali suporta je vgrajeno elastično silikonsko tesnilo. Aktiviranje suporta se izvaja preko regulirnega vijaka – čepa, ki ob zapiranju vrat zadane ob podboj in s tem aktivira tesnilo. Tesnost enostavno kontroliramo s pomočjo papirja, ki ga podstavimo pod vrata, tako na strani tečajev kot pod kljuko in ga poizkušamo izvleči. Če ga tesnilo prime, je spoj tesen.
  Dokumentacija
  Tehnični list EM PRIMERA

  Tesnilni prag EM PRIMERA je avtomatsko tesnilo za vrata, odlično tesni pretok zraka, dima, hrupa in ognja. Primeren je za vse vrste odpiranj. Tesnilni profil je narejen iz posebnega FH ognjevarnega sintetičnega kavčuka (EPDM) z bočnimi proti-dimnimi zaporami. Material FH ima primešan Palusol prah, tako da profil v primeru požara tudi ekspandira in poveča svoj volumen za 4-5 krat.

  Funkcioniranje mehanizma je lahko in pri optimalnem tesnenju ne povzroča ropota.
  Vgradne dimenzije: 16 x 40 mm, priporočan utor je 17 x 38,5 mm.
  Dobavljivi tudi krajši pragi od 63 cm, vendar ne pod 28 cm dolžine.
  Dobavljivi tudi pragi po naročeni dolžini ali v DIN dolžinah.
  Tesnilni profil posebne oblike je narejen iz ognjevarnega samougasnega materiala, zato je ta prag posebej primeren za OGNJEVARNA VRATA, tako lesena kot kovinska.  

  Tesni tudi poševne reže, ker je suport vpet centrično. S privijanjem reguliranega vijaka dosežemo tesnost na obeh straneh vrat.
   
  Ostale informacije Navodila za krajšanje in montažo tesnilnega praga na vse vrste odpiranj in tipov vrat so vedno priložena dobavljenemu artiklu. Lahko pa kliknete tudi tukaj.

  Da tesnilo ob zapiranju vrat lepo zdrsne po podu – podlagi, mora biti pod gladke izvedbe, iz lesa, kovine ali gladke sintetike. Pri kosmatih tapisonih se priporoča pod vrata priviti bombirani alu profil in s tem omogočiti zdrs tesnila ob zapiranju.
  Protipožarno Da